donderdag 21 juni 2012

Nieuwe film met Veerle Baetens 'The Broken Circle Breakdown' opent Filmfestival Gent


Nieuwe film met Veerle Baetens 'The Broken Circle Breakdown' opent Filmfestival Gent

'The Broken Circle Breakdown', de vierde langspeelfilm van Felix van Groeningen, opent op 9 oktober 2012 in Kinepolis Gent de 39ste editie van het Filmfestival Gent. De film is gebaseerd op het gelijknamige toneelstuk van Johan Heldenbergh, die samen met Veerle Baetens de hoofdrol speelt in de filmbewerking geproduceerd door Menuet.

Het is na 'Steve + Sky' (2004), 'Dagen zonder lief' (2007) en 'De helaasheid der dingen' (2009) al van Groeningens vierde samenwerking met producent Dirk Impens.

'The Broken Circle Breakdown' vertelt het liefdesverhaal tussen Elise(Veerle Baetens) en Didier. Zij heeft haar eigen tattooshop, hij speelt banjo in een bandje. Het is liefde op het eerste gezicht, al zijn de verschillen groot. Hij praat, zij luistert. Hij is overtuigd atheïst, tegelijk ook naïeve romanticus. In haar nek staat een kruis getatoeëerd, toch is ze de nuchterheid zelve.

Wanneer dochtertje Maybelle geboren wordt, is hun geluk compleet. Maar als Maybelle zes is, wordt ze ernstig ziek. Didier en Elise reageren totaal verschillend, Maybelle laat hen echter geen keuze: Didier en Elise moeten samen voor haar vechten.

Raak je daar samen door als je zo verschillend bent? Of laat de liefde je in de steek als je ze meest nodig hebt?

'The Broken Circle Breakdown' met Veerle Baetens is een intens melodrama, vol passie en muziek. Over hoe liefde het noodlot overwint, en soms ook niet.

Veelbelovend: trailer 'The Broken Circle Breakdown'

In oktober 2012 komt de nieuwe film van Felix van Groeningen uit, de man die ons ook 'De Helaasheid der Dingen' en 'Dagen zonder Lief' schonk. 'The Broken Circle Breakdown' vertelt de love story tussen Elise(Veerle Baetens) en Didier. Zij heeft haar eigen tattooshop, hij speelt banjo in een bandje. Het is liefde op het eerste gezicht, al zijn de verschillen groot. Hij praat, zij luistert. Hij is overtuigd atheïst, tegelijk ook naïeve romanticus. In haar nek staat een kruis getatoeëerd, maar toch is ze de nuchterheid zelf.

De trailer van is 'The Broken Circle Breakdown' veelbelovend, opvallend is een naaktscène waarin Veerle Baetens bloot paard rijdt.

Wanneer dochtertje Maybelle geboren wordt, is hun geluk compleet. Als Maybelle zes is, wordt ze ernstig ziek. Didier en Elise reageren totaal verschillend. Maybelle laat hun echter geen keuze: Didier en Elise moeten samen voor haar vechten.  Raak je daar samen door als je zo verschillend bent? Of laat de liefde je in de steek als je ze het meest nodig hebt?

'The Broken Circle Breakdown' is een intens melodrama, vol passie en schitterende country- en bluegrassmuziek. Over hoe liefde het noodlot overwint, en soms ook niet. De hoofdrollen worden vertolkt door Veerle Baetens en Johan Heldenbergh.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten