maandag 16 april 2012

Veerle Baetens verkocht babyfoto's voor Music for Life


Veerle Baetens verkocht babyfoto's voor Music for Life

Actrice Veerle Baetens heeft foto’s van haar twee maanden oude baby Billie- Louise verkocht aan weekblad Story. De 12.000 euro die ze daarvoor heeft gekregen, schenkt ze aan Music For Life. De stunt kan nog meer geld opleveren, want vanaf 160.000 exemplaren valt er nog eens 25 cent per verkochte Story in de collectebus.

Aanvankelijk had ze alle aanbiedingen afgewimpeld, ze wou haar privéleven niet te grabbel gooien. Maar actrice Veerle Baetens – vooral bekend van ‘Sara’, ‘Windkracht 10’ en ‘Loft’ – raakte onder de indruk van een televisiereportage over Oegandese moeders die met hun kinderen op de vlucht zijn voor het oorlogsgeweld. Rond dat thema draait het benefietevenement van Studio Brussel dit jaar. Dus kwam ze in het Glazen Huis aankondigen dat ze besloten had haar baby en haar vriend te verkopen, althans op foto.

“Met die beelden kan ik veel geld verdienen voor het goede doel. Neen, een goede fee voel ik me niet. Ik heb gewoon mijn plicht gedaan.” Veerle Baetens toonde het publiek één van de foto’s. Daarop stond ze afgebeeld met haar dochtertje op de arm en met de fopspeen van de baby in haar mond.
Kamagurka

Kunstenaar-humorist Kamagurka bleef dit weekend 24 uur in het Glazen Huis en maakte – met enkel een ‘marcelleke’ rond het bovenlijf – in die tijd vijf schilderijen. Eén daarvan laat hij veilen voor de actie. Of er de volgende dagen nog meer logés over de vloer komen, wil Studio Brussel niet lossen.
Wereldtournee

Traantjes zijn er ook al gevloeid in het Huis. Tijdens de twee vorige edities raakten de opgesloten dj’s Tomas De Soete en Siska Schoeters regelmatig overmand door emoties. Bij nieuwkomer Sofie Lemaire vloeiden de traantjes al na de eerste nacht. Toen enkele vriendinnen kwamen vertellen hoe trots ze op haar waren, begon Sophie te snikken en kon ze geen woord meer uitbrengen.

Televisiejournalist Rudi Vranckx, die al voor hetere vuren heeft gestaan, speelde zondagochtend voor “nieuwsmeisje”. Tomas wuifde hem uit met ‘Ruby’ van Kaiser Chiefs. Het publiek liet zich graag uitnodigen om het refrein luidkeels om te vormen tot “Rudi, Rudi, Rudi, Rudi.”
Serious Request

Het was de Nederlandse radiozender 3FM die het concept van een caritatief verzoekprogramma vanuit een Glazen Huis ontwikkelde. Ook in Nederland loopt de evenknie van Music For Life weer onder de naam Serious Request.

In dat kader maakt de Drentse boerenrockgroep Mooi Wark vandaag een wereldtournee in één dag. De band speelt enkele nummers in achtereenvolgens Bethlehem, Polen, Denemarken, Moscou, Engeland en America. Maar... dat zijn wel allemaal dorpjes in Nederland.

Een mooie geste van actrice Veerle Baetens voor Music for Life.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten