donderdag 27 oktober 2011

Veerle Baetens bereidt afscheid van 'Code 37' voor

Nog even, en 'Code 37' is niet meer. Terwijl hoofdactrice Veerle Baetens zich klaarmaakt voor de release van de gelijknamige bioscoopfilm (volgende woensdag), wordt in Gent het derde en laatste seizoen opgenomen. Vanaf Nieuwjaar is de actrice niet langer Hannah Maes.

Het afscheid van de getormenteerde speurder zal niet gemakkelijk zijn, vertelt Baetens. Ze stak veel van zichzelf in Hannah, en toch was het tijd om afscheid te nemen. "Ik heb nood aan verandering. Na drie jaar merk je dat je in herhaling valt. Nieuwe dingen houden me wakker, geboeid en geconcentreerd."

Maar op nieuwe dingen wil ze liefst nog wat wachten. Eerst last Veerle Baetens een rustjaar in. Liefst even geen opdrachten voor televisie of film, zodat er wat tijd komt voor echtgenoot en dochtertje. Maar helemaal stilzitten kan ze ook niet. Dus is er Dallas, een muziekproject waarin ze samenwerkt met Sandrine Collard.

"Ongetwijfeld zullen sommige mensen zeggen: "Weer een actrice die begint te zingen". Terwijl ik in mijn musicalopleiding toch ook als zangeres ben gevormd. Ach: als het mijn lot is dat ze me altijd een zingende actrice blijven vinden, dan heb ik het toch maar gedaan."

Ondanks dat muzikale project, blijft rust vinden essentieel. "Mijn dagen helemaal vullen met stofzuigerzakken kopen of me afvragen wat ik die avond zal koken: ik kijk ernaar uit”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten